30 juni: Fietstocht en barbecue 2.0.

Voor iedereen die zin heeft om lekker mee te fietsen zorgen we weer voor een mooie fietstocht! Je kunt kiezen uit een afstand van 35 of van bijna 50 km.

We starten bij Branderveenweg 1 en fietsen met een mooie omweg weer terug.
Tijdens de rit kom je een pauzeplek tegen. Hier zijn voor eigen rekening koffie, thee, koek of cake te nuttigen.
De start voor beide afstanden is tussen 10.00 en 11.00 uur.

Fietstocht is gratis voor leden; niet-leden betalen € 5,00.

Voor de mensen die niet willen of kunnen fietsen hebben we een alternatief geregeld. Het blijft nog even een verrassing wat dat is.

We rijden via een mooie route terug naar Branderveenweg 1 voor de barbecue 2.0. Ook voor deze avonturiers is op de pauzeplek voor eigen rekening koffie, thee, koek of cake beschikbaar.
Deelname aan de alternatieve fietsroute kost voor leden en niet-leden € 5,00. Opgave voor de alternatieve fietsroute is vereist (voor 24 juni).

Na afloop van de fietstocht en rondrit zal op het eindpunt Branderveenweg 1 het spit gaan draaien rond 14.00 uur. Vijf soorten vlees worden verder gegaard en zijn snel klaar om op te eten. Samen met salades, sauzen, stokbrood en een drankje gaat het zeker gezellig worden.

De kosten voor deelname aan BBQ 2.0 zijn:
– Leden en niet-leden € 20,00 (incl. 1 consumptie
– Kinderen t/m basisschool € 7,50 (incl. 1 consumptie)
– Consumptiemunten € 2,00

Opgave voor BBQ 2.0 uiterlijk tot 15 juni.

Opgeven kan via het contactformulier. Geef ook even aan of je dieetwensen hebt. Aanmelden kan natuurlijk ook via telefoon of whatsapp: 06-23389346 (Kees Dute).

De scherpschutters op het Brooksfeest

Foto: Jon Florijn

Het was zondagmiddag zonnig en lenteachtig weer, goede omstandigheden voor het jaarlijkse vogelschieten. Het koningspaar en prinses van 2023 losten om 13.30 uur het eerste schot.

Na 300 pogingen schoot Linda Everink de vogel naar beneden. Hiermee is zij voor het tweede jaar op rij Koningin van het vogelschieten.
Daarna was het wachten op de nieuwe Koning vogelschieten. Rond 17:00 uur schoot Rudy Sturris na 350 schoten de vogel naar beneden. Hij is de nieuwe Koning 2024.

Bij de jeugd was het dit keer Carmen Blikman die als eerste de vogel naar beneden haalde.

Geert Koster, de voorzitter van de buurtvereniging huldigde het kersverse nieuwe Koningspaar en de prinses. Zij sloegen volgens traditie het vat “Koningsbier” aan. Daarna was het tijd voor een gratis biertje ter ere van hun benoeming.

Uitslagen vogelschieten, klepelschieten en schijfschieten
Vrouwen
: Koningin: Romp; Linda Everink (301 schoten); Kop: Marlies Korenblek; Linkervleugel: Ina Eggink, Rechtervleugel: Jacqueline Engelberts; Staart: Annemiek Markvoort.
Mannen: Koning: Romp en staart: Rudy Sturris (350 schoten): Kop: Hendrik Mulderij: Linkervleugel: Ruud van der Eik; Rechtervleugel: Barry Klein Holkenborg;
Jeugd: Romp; Jeugdprinses Carmen Blikman (57 schoten); Staart en kop: Loek Wentink; Linkervleugel: Eri Geerligs; Rechtervleugel: Dyon Müller.

Schijfschieten: Mannen: Bart Eggink 34 punten; Vrouwen: Linda Everink 34 punten.

Klepelschieten: Mannen: Bert Groot Bramel 4x; Vrouwen: Jacqueline Engelberts 2x.

Pubquiz: topper van het Brooksfeest


De aftrap van het Brooksfeest was de pubquiz op vrijdagavond. Ruim 20 teams hadden zich ingeschreven. Om half negen gaf de voorzitter Geert Koster het startsein voor de wedstrijd wie zich het slimste team van Ruurlo mocht noemen.

Vragen over bieren, muziek, dieren passeerden in een hoog tempo de revue. Onder leiding van de Entertainment Koning gingen de teams de strijd aan met elkaar. Het was extra spannend omdat na elke ronde gelijk duidelijk werd wie er op kop lag. Een extra stimulans om nog beter je best te doen.
De sfeer zat er al snel goed in. Er werd fanatiek meegedaan. Bij de muziekvragen zong de hele zaal mee.

Het bleef tot het eind spannend want het was een nek-aan-nek-race met drie teams. Na een avondje quizen had het team van “de buren van de Hulshofweg” de meeste punten binnengehaald. De quizmaster overhandigde hen de Brooks pubquiz wisselbeker. Zij hebben dit jaar de titel “het slimste team van Ruurlo”.

De avond was een groot succes en volgend jaar is er zeker weer een editie waarbij de wisselbeker zal worden ingezet.