Zaterdag, 7 oktober: Vrijwilligers en Sponsoren feest

Op 7 oktober is het zover. Als dank voor jullie inzet tijdens activiteiten van de buurtvereniging nodigen we jou uit voor het Vrijwilligers en Sponsoren feest van de buurtvereniging.

Op deze avond krijg je naast een hapje en een drankje ook vermaak. 

Het feest zal plaatsvinden op 7 oktober in pop-up feestlocatie ‘De Schuur’ op de Scheiddijk 8 en begint om 20:30 uur.

Voor een bescheiden bedrag van 10,– euro zijn ook partners welkom om deze feestelijke avond nog gezelliger te maken. 

Graag opgeven voor 30 september of je aanwezig zult zijn (met of zonder partner) op deze geweldig gezellige avond.

Opgeven kan via het contactformulier.

Wij hopen jullie allen te kunnen verwelkomen om er met zijn allen een leuke avond van te maken.

Groeten,

Bestuur van Buurtvereniging ‘Het Broek en omstreken’

P.S. Hoor je via via dat wij wellicht iemand vergeten zouden kunnen zijn? Schroom dan niet om het ons door te geven.

Geslaagd Het Broek-festijn!

Geert en Tiesse verwelkomden ruim zestig mensen aan de Slootsdijk 19 waar ze de route (30 of 45 km) kregen uitgereikt. Het was een zonnige dag maar wel erg warm, 27  graden C.

Een schitterende tocht volgde door het buitengebied van Ruurlo, Beltrum en Zieuwent.

Halverwege was er een pauzemoment bij Het Koffiesköpke. Even uitrusten, wat drinken en genieten van de mooie tuin van de familie Ten Have.

De route was uitgezet door Bertus Tragter. Helaas is hij vorig jaar overleden maar wij konden wij wel genieten van een geweldig mooie fietstocht. 

Voor de mensen die niet gingen fietsen was Bello, de stoomtrein, uit de remise gehaald.  Een leuke ervaring om op die manier door het mooie landschap te rijden.

Het eindpunt was Scheiddijk 20, waar het eten en drinken al klaar stonden. De weersverwachting gaf aan dat er rond 17.00 uur noodweer zou overtrekken. Dat was voor de organisatie reden om het feest te verplaatsen naar Scheiddijk 8, waar we gebruik mochten maken van de schuur van de familie Boomkamp.

Na deze verhuizing kon de barbecue van start gaan.  

Hamburgers, speklapjes, worstjes en nog veel meer lekkers lagen te wachten, samen met sappige salades, sausjes, fruitsalade en lekker stokbrood. Iedereen liet zich het eten goed smaken. 

We kunnen terugkijken op een gezellige dag met elkaar, onder het genot van een hapje en een drankje.

O ja, een paar felle buien met onweer trokken inderdaad over Het Broek. Wij zaten gelukkig binnen!

Brooksfeest 2023: høken, brekken en angoan!

Ook dit jaar ging het feest door. De start was al op vrijdagavond.

Verschillende Achterhoekse piratenzenders namen het tegen elkaar op tijdens een speciale vinyl battle. Na een spannende strijd mocht Peltor FM uit Ruurlo zich de winnaar noemen. 

Zaterdagmiddag was het de beurt aan het vogelschieten. Voor de mannen, vrouwen en kinderen was er een eigen opstelling gemaakt. Na anderhalf uur en 173 keer schoot Linda Everink de vogel naar beneden en is voor het komende jaar de koningin vogelschieten. Voor de mannen duurde het wel een poos langer. Uiteindelijk lukte het Henk Oudenampsen om na 273 schoten de vogel weg te schieten.

Jasmijn Tragter werd, voor de tweede keer, de jeugdprinses voor dit jaar.

Zaterdagavond was het al snel gezellig in de bomvolle feesttent. De aangekondigde Paloma’s konden vanwege ziekte niet komen. De organisatie had op korte termijn Drock en de Kisjeskearls gecontracteerd. Dat was een goed idee want de “kearls” wisten de hele tent mee te krijgen met hun swingende rock-en-roll nummers. Ook DJ Martin zorgde voor een spetterende sfeer.

Zondagmorgen was het tijd voor Frühschoppen. Onder het genot van een smoothie of een ander lekker drankje kon men lekker swingen op de hits die de Freeline de zaal in slingerde.

We kijken terug op een geweldig Brooksfeest!

Voor alle foto’s kun je kijken op ons Facebookaccount.